Guidy Reijmer

Er is altijd plek voor groen!

Makkelijk, weinig ruimte en licht van gewicht. Dit maakt een moestuin voor iedereen.

mijn visie

Ruimte en tijd zijn schaars maar we willen allemaal gezonder en duurzamer leven. Door deze moestuinen op daken of balkons te plaatsen kan dat.

mijn missie

Ik wil de stad en de bewoners gezonder maken. Door meer groen op ongebruikte plekken zoals het dak én verse groente.

Over mij

Met een vroege passie voor planten, de natuur en onze leefomgeving ontdekte ik al op jonge leeftijd mijn liefde voor groene ruimtes. Deze passie leidde me naar een studie in tuin- en landschapsinrichting en als tuinontwerper ben ik me gaan specialiseren in daktuinen. Toen ik in 2016 mijn eigen bedrijf begon als daktuinontwerper werd het mijn missie om Nederland gezonder te maken door ons daklandschap te vergroenen. Gezondere steden en gezondere bewoners.

Sinds dien heb ik 1000den mensen geholpen met groene daken of daktuinen. Met enige regelmaat komt er dan ook de vraag of wens voorbij om groente te verbouwen. Ook ik zag de kansen die het bied als mensen zelf hun groente gaan verbouwen. Wanneer je zelf gekweekt voedsel eet of verwerkt ben je bewuster wat voor tijd, energie en ruimte het kost om dat te verbouwen. Voedselverspilling wordt daardoor minder én omdat het leuker en lekkerder is eet je gemakkelijk gezonder.

Toen ik suzanne leerde kennen met haar verticale moestuin van de towergarden zag ik meteen de potentie.  Gewicht en ruimte zijn altijd belangrijke overwegingen in mijn vakgebied. De Towergarden biedt daarvoor een fantastische oplossing en door het gebruiksgemak is het ideaal.

Met deze verticale moestuintoren wordt het mogelijk om groenten te kweken op elk balkon en elk dakterras. De revolutionaire technologie van de Tower Garden stelt mensen in staat om op slechts 1 m² maar liefst 32 planten te verbouwen. Ik ben ervan overtuigd dat de combinatie van mijn expertise in daktuinontwerper en de Towergarden me in staat stelt om unieke en inspirerende buitenruimtes te creëren die bijdrage aan een millieuvriendelijkere en gezondere omgeving. Laten we samenwerken om meer stadlandbouw mogelijk te maken, meer groen en daktuinen, dakterrassen en balkons te benutten voor onze gezondheid.

Daktuinontwerper & moestuincoach ivn

De verticale moestuin als stadslandbouw

Maak je klaar voor een revolutie in stadslandbouw! Ontdek de kracht van de verticale moestuin als middel voor stadslandbouw op het dak.

Stel je voor: je restaurant met verse groente die je zelf kweekt. Je pand met een uitstraling die pas bij jouw visie op gezond en lekker eten maar ook nog eens lokaal en millieubewust. Niet alleen te lezen op je menu kaart maar van buiten te zien. Een dak vol met sappige tomaten, knapperige sla en aromatische kruiden. De verticale moestuin maakt dit allemaal mogelijk en nog veel meer!

Met dit ingenieuze systeem kunnen we de beperkte ruimte in onze steden maximaal benutten. Vergeet die grauwe, onbenutte daken die alleen maar warmte vasthouden. Met de verticale moestuin kunnen we ze omtoveren tot vruchtbare, levendige tuinen die ons voorzien van gezond voedsel en een spectaculaire groene omgeving.

Stadslandbouw op daken heeft talloze voordelen. Het vermindert de afstand tussen voedselproductie en consumptie, waardoor we lokaal en vers voedsel kunnen oogsten. Geen bespoten of chemisch behandelde groente meer. Je kweekt ze zelf dus kiest zelf wat je gebruikt. Het bevordert duurzaamheid door het verminderen van chemicaliën, water verbruik, transport en verpakkingsafval. Bovendien verbetert het de luchtkwaliteit en vermindert het stedelijke hitte-eilandeffect.

De verticale moestuin biedt een oplossing die niet alleen ruimtebesparend is, maar ook een visueel spektakel creëert. Het is een lust voor het oog om al die groene pracht te zien groeien en bloeien, en om te weten dat je bijdraagt aan een duurzame toekomst.

Dus laten we de hoogte in gaan en onze steden transformeren met verticale moestuinen op daken. Samen kunnen we een verschil maken, een stad vol groene daken creëren en een gemeenschap opbouwen die in harmonie leeft met de natuur. Spring aan boord van deze groene revolutie en laten we onze steden omtoveren tot bruisende, levendige en voedselrijke paradijzen. De mogelijkheden zijn grenzeloos, en de tijd om te handelen is nu!

Guidy Reijmer

Webshop

bestel gemakkelijk alles van de towergarden op de webshop.

Neem contact op

Natuurlijk kun je ook altijd contact op nemen. Dit kan per email of met dit formulier.

Tips & verhalen

blog

Blog berichten die ik heb geschreven over de towergarden, stadlandbouw en moestuinieren met de towergarden.