Duurzaam Moestuinieren in huis met de verticale moestuin, zo doet claudia het.

inspirerende voorbeelden, Toren_in_huis

We komen binnen bij claudia en wat direct opvalt is de prachtige volle toren. De toren met planten vormt een prefecte mooie combinatie tussen de natuur en de moderne stijl in de woning. Ze nodigt ons uit en verteld er enthousiast over. Wat zeker opvalt is de liefde voor de planten en de groente die het haar geven. Zo heeft ze een moestuin gemaakt in haar appartementje zonder tuin. Dit is niet alleen leuk, maar ook een duurzame manier om je eigen mini-supermarkt in huis te hebben.

De magie van verticaal moestuinieren en de kweektoren:

Vertical farming is een innovatieve manier om zelf groenten en fruit te kweken, zelfs als je geen buitenruimte hebt. Claudia heeft deze manier van kweken helemaal omarmt. Ze heeft een verticale kweektoren in huis waarmee ze allerlei planten laat groeien op basis van water en licht. Haar binnenhuisboerderij omvat kruiden, sla, paprika’s, tomaten en nog veel meer. Dankzij een geautomatiseerd systeem krijgen deze planten voldoende water en licht, zonder dat jij er veel moeite voor hoeft te doen. Ze kan zelfs 4 weken op vakantie!

Ken je eten

Een van de grootste voordelen van de towergarden is dat je volledige controle hebt over welke zaden je plant. Hierdoor weet je niet alleen precies wat je in huis haalt, maar ook hoe het van zaad tot bord is gekomen. Dit betekent dat je je nooit meer zorgen hoeft te maken over pesticiden en andere gifstoffen op je groenten en fruit. Als je al bezig was met lokaal inkopen, is dit de volgende stap richting lokale voeding.

Duurzaamheid en vermindering van verspilling

Door je eigen groenten en fruit in huis te kweken, draag je bij aan het verminderen van de broeikasuitstoot. Bovendien minimaliseer je voedselverspilling, aangezien je alleen oogst wat je nodig hebt. Je planten blijven gewoon doorgroeien, wat betekent dat je nooit meer half verwelkte sla of overrijpe tomaten hoeft weg te gooien. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Het zaaien en kiezen van het juiste medium.

In de moestuin buiten beperkt het weer en de seizoenen wat je kunt zaaien. Met de verticale moestuin kun je het hele jaar door blijven kweken. Met de juiste vochtigheidsgraad zorg je ervoor dat de zaden snel ontkiemen. Je kunt zelfs herbruikbare labels plaatsen om te weten welk zaad waar groeit. En je hebt keuze in teeltmedium, van aarde tot steenwol, kokos, hennep, katoen en wol. De toren zelf wordt vanaf de fabrikant geadviseerd met steenwol te gebruiken.

“Met deze technologie kunnen we de uitdagingen van de woestijn overwinnen en verse, gezonde producten oogsten, zelfs in de meest onherbergzame omgevingen.”

Claudia is een enthousiaste first adapter van de towergarden. Ze verteld met veel liefde en enthousiasme over haar towergarden op instagram en zelfs nationale televisie zoals bij RTLnieuws en in het programma eigen huis en tuin waar ze hebben gekookt met de kruiden uit haar verticale moestuin. Wil je meer van haar zien? Tower Garden (@claudia.mytowergarden) • Instagram-foto’s en -video’s

Het artikel over de towergarden van claudia in RTL nieuws kun je hier terugvinden.

Deze blog werd je mogelijk gemaakt door:

Meer berichten van

  • Tweede winter met de towergarden binnen, mijn ervaringen van nu.

  • De verticale moestuin op mijn kleine dakterras

  • Duurzaam Moestuinieren in huis met de verticale moestuin, zo doet claudia het.

Share this

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *