Moestuin in de Dagbesteding

Goede gezondheid

Een goede gezondheid begint met goede gewoonten, zoals het eten van gezond voedsel. Met Towergarden kunt u eenvoudig uw eigen verse, groente en kruiden kweken

Sociaal.

In het oog in het hart, met de tower garden creëer je een gezamenlijke hobby. Gezond eten, leren kweken en duurzaamheid komt zo je woonkamer ingerold.

duurzaam.

Doordat de towergarden weinig water en stroom verbruikt én veel planten op een vierkante meter heeft is het een duurzaam en milieuvriendelijk systeem. Extra mooi is de besparing op co2 doordat de groente niet verpakt en vervoerd hoeft te worden. Het staat gewoon in je tuin, op het balkon, op het dak of in je huis.

Jong geleerd is oud gedaan

Moestuinieren is van alle leeftijden.

Een van die voordelen is dat een fysieke beperking geen invloed meer hoeft te hebben op deze manier van moestuinieren. Er hoeft niet te worden gespit en geen onkruid wieden.
Vanaf een stoel toch de mogelijkheid hebben om met kweken bezig te zijn wat ze wellicht al jaren gedaan hebben in een traditionele moestuin geeft dat stukje vertrouwde. De kennis is vaak erg hoog bij onze ouderen en wat zonde als daar niets meer mee gedaan zou worden. De verticale moestuin geeft een frisse geur af en is een bron van zuurstof in iedere ruimte. De samenhorigheid rondom de moestuin en als gespreksonderwerp geeft een fijne sfeer onderling. Hij neemt 1 m2 in beslag en kan zo staan dat er evt met rolstoel aan gewerkt kan worden.

Iedereen kan dit!

De verticale moestuin heeft met zijn voordelen dan ook zeker een plaats in de dagbesteding.

Voor de kinderen is moestuinieren een manier om zich te verwonderen over de natuur. Heerlijk bezig zijn met zaden, kiemen en oogsten geeft ze dat contact met de natuur krijgen. Dat deze moestuin ook binnen kan staan maakt dat je hierin minder seizoensgebonden wordt en dus dit vaker in kunt zetten en er ook dichterbij staat. Hij staat in de groep en meerdere keren per dag geeft deze groene oase dat gevoel, ze kunnen ervan “grazen” uiteraard maar ook heerlijk bij afdwalen om dat stukje verwondering op te zoeken.
Kinderopvang locaties kunnen hiervoor subsidie aanvragen, alle informatie bij jouw verticale moestuin partner.

Willen jullie ook de Tower Garden inzetten op een dagbesteding?

Dan helpt ons team je graag verder. Neem contact op met een van onze ambasadeurs:

Suzanne
Barbara L
Fennie
Suzanne
Suzanne
Barbara L
Fennie

Als eerste enthousiast over de tower garden, een ruime ervaring en passie. Ik kweek zelf jaar rond, in de zomer met 5 verticale moestuinen bij mij thuis. Wil je het zelf komen ervaren of heb je vragen dan ben ik er voor je.

We staan allemaal voor een grote uitdaging: minder water en energie verbruiken. Met deze verticale moestuin, heb ik “ mijn stap” gevonden. Wil jij ook bijdrage aan een gezondere maatschappij en jouw eigen groente kweken dan ben ik er voor je.

Een gezonden levenstijl is belangrijk voor body en geest. Gezond eten is nog makkelijker en leuker als je dit zelf kweekt. Met de towergarden is er een manier om dat duurzaam en met weinig tijd te doen. Wil jij ook een gezondere levenstijl en verser eten? Dan ben ik er voor je.

Zij gingen je voor

En dit zijn hun ervaringen
Esther
  Esther

  HR medewerker

  Ik ben zo blij met mijn TowerGarden! Het is zo eenvoudig om op elk moment van de dag heerlijke groenten en kruiden te kweken zonder de lasten van traditioneel tuinieren. Het past perfect bij mijn drukke leven en de resultaten zijn verbluffend lekker en gezond. Ik kan het iedereen aanbevelen!

  Paul
   Paul

   opa en gepensioneer

   Ik vind traditioneel tuinieren te zwaar. De TowerGarden is een leuke technische oplossing om zonder bukken verse groenten te kweken. Werkt goed!

   Wij helpen je

   Je begint niet alleen.

   De towergarden is een aeroponic systeem. Dit is het kweken van planten in een lucht- of mistomgeving in plaats van in aarde. Aeroponic-systemen gebruiken water en vloeibare voedingsstoffen om snel en efficiënt kleurrijke, smakelijke en vooral voedzame groente en kruiden te kweken. 1 m2 is er nodig om 32 kweekplaatsen ruimte te geven en hij heeft een onderhoud van 14 minuten per week, niet spitten geen onkruid wieden maar heerlijk genieten van zelfgekweekte groentes.

   Gerelateerde verhalen en ervaringen

   No Content

   Meer zien over de towergarden?