Moestuinen op school

sensomotorisch 
leren

De leerlingen gebruiken hun handen, ogen, oren, neus en mond en raken in de ban van de wonderlijke processen van zaaien, groeien, rijpen en oogsten.

Zomervakantie proof en weinig onderhoud

De zomervakantie, een uitdaging voor elke moestuin en vaak de oorzaak van stress en problemen…. of toch niet?
Rol hem gewoon naar binnen, de timers doen de rest. of hou hem buiten. Onkruid wieden e.d. is niet nodig alleen soms een check voor het water.

Minder inzet van de leerkracht.

Wij staan je bij. met onze programma’s en hulp is er minder of geen inzet van de leerkracht nodig.

100% passend in deze tijd

Moestuinieren is basis kennis die we herontdekken.

Geen droge lesjes uit de leerboeken, maar verschillende soorten zaadjes voelen, zien hoe een sperzieboon groeit en proeven hoe verse spinazie smaakt. De leerlingen gebruiken hun handen, ogen, oren, neus en mond en raken in de ban van de wonderlijke processen van zaaien, groeien, rijpen en oogsten.

Daarnaast geven de moestuin lessen even lucht in de overvolle agenda’s van de leerkrachten. De leerkracht kan de klas met een gerust hart aan de leerkracht van Puur Pam overlaten en zich even wijden aan andere zaken.

Jong geleerd is oud gedaan!

Jouw basisschool vergroenen met De tuintoren

Het is allemaal zo gewoon. Kinderen lopen aan de hand van hun ouders door de supermarkt en kiezen uit de schappen alles wat ze lekker vinden. Trostomaatjes omdat ze die het zoetst vinden, aardbeien omdat het zomer is en radijsjes omdat die de sla zo mooi maken. Maar waar komen al deze heerlijkheden vandaan?

Met de verticale moestuin op wielen gaan leerlingen terug naar de basis. Samen zaadjes planten, verzorgen, oogsten en opeten. De tuintoren heeft ruimte voor 32 planten op 1m2 en door het zelfregulerend watersysteem en de ledlampen kun je het hele jaar door je eigen groenten en kruiden kweken met een minimale inspanning van 14 minuten per week.

Kinderen raken in de ban van de wonderlijke processen van zaaien, groeien, rijpen en oogsten. Niets zo lekker als een zelf geoogst tomaatje tijdens de lunch!

Een nieuwe sensatie, passend in deze tijd.

Willen jullie ook de Tower Garden inzetten op school?

Dan helpt ons team je graag verder. Neem contact op met een van onze ambasadeurs:

Pam
Sandra
Fennie
Pam
Pam
Sandra
Fennie

Puur Pam is een initiatief van Pam Verwoolde. Om haar ambitie waar te maken, stapte zij uit het basisonderwijs om er vervolgens via de zijdeur weer in te stappen. Nu organiseert zij op basisscholen de moestuinprojecten die zij als regulier leerkracht zo heeft gemist.

We staan allemaal voor een grote uitdaging: minder water en energie verbruiken. Met deze verticale moestuin, heb ik “ mijn stap” gevonden. Wil jij ook bijdrage aan een gezondere maatschappij en jouw eigen groente kweken dan ben ik er voor je.

Een gezonden levenstijl is belangrijk voor body en geest. Gezond eten is nog makkelijker en leuker als je dit zelf kweekt. Met de towergarden is er een manier om dat duurzaam en met weinig tijd te doen. Wil jij ook een gezondere levenstijl en verser eten? Dan ben ik er voor je.

Zij gingen je voor

En dit zijn hun ervaringen
Luchtkasteel kinderopvang
  Luchtkasteel kinderopvang

  Nog groener in onze kinderopvang

  Op en top groene kinderopvang! Als één van de weinige kinderdagverblijven in Nederland gaan wij bij kinderdagverblijf Luchtkasteel starten met de torentuin. Dit is een vernuftig systeem waarmee we, het hele jaar rond indoor kunnen moestuinieren. Gisteren hebben we als team de aftrap hiervan gehad en heeft suzanne een workshop voor ons verzorgd.

  Karin van der Bruggen – Breda college
   Karin van der Bruggen – Breda college

   Erg mooi om te zien dat de cirkel tussen zaaien oogsten en serveren door de towergarden jaarrond mogelijk wordt gemaakt

   Sinds december 2022 plukken we al de vruchten van deze innovatie, waarbij praktijkvakken worden gekoppeld voor schitterende resultaten. De towergarden maakt het mogelijk om het hele jaar door de cirkel van zaaien, oogsten en serveren te ervaren. Een perfecte aanvulling op ons onderwijs, omdat alle leerlingen hier actief mee aan de slag kunnen en het de interesse in de natuur opwekt door het kweken van passende groenten.

   Anja Kerremans | Basisschool De Vonder
    Anja Kerremans | Basisschool De Vonder

    Ik ben heel blij met Pam bij ons op school! We gaan een moestuin maken op het schoolplein en hebben voor alle clusters De tuintoren aangeschaft. De hele school werkt nu met het kweken en laten groeien van gezond eten. Ontzettend leerzaam en leuk! Stralende kinderen, blije juf (die even werkdrukverlichting heeft) en een tevreden directeur, die in haar school meer wil dan alleen leren uit boeken.

    Wij helpen je

    Je begint niet alleen.

    De towergarden is een aeroponic systeem. Dit is het kweken van planten in een lucht- of mistomgeving in plaats van in aarde. Aeroponic-systemen gebruiken water en vloeibare voedingsstoffen om snel en efficiënt kleurrijke, smakelijke en vooral voedzame groente en kruiden te kweken. 1 m2 is er nodig om 32 kweekplaatsen ruimte te geven en hij heeft een onderhoud van 14 minuten per week, niet spitten geen onkruid wieden maar heerlijk genieten van zelfgekweekte groentes. Met het onderhoud én de lessen kunnen en willen onze enthousiaste moestuincoaches en leerkrachten helpen.

    Gerelateerde berichten

    De verticale moestuin op jouw school?