De jongste generatie werknemers (gen X) is zich steeds meer bewust van z’n ecologische voetafdruk.
De Talentvolle werknemer, die met de dag schaarser wordt, wil binnen werktijd steentjes bijdragen aan het herstel van onze planeet. Ze/hij kiest daarom voor werkgevers die duurzame, ecologisch verantwoorde extra’s bieden in plaats van vervuilende.
In Nederland is deze keuze niet zo vreemd. Ondernemers lopen al jaren voorop in milieubewustzijn en duurzaamheid.
Maar nog niet in actie!
Met het bedrijfsmoestuin plan DOET werkend Nederland daadwerkelijk mee in de strijd tegen te hoge CO2 uitstoot. Elke werknemer krijgt een unieke kans om z’n eigen voedsel te kweken met een planetproof productie systeem. Deze Futureproof moestuinen worden door jullie bedrijf geleased of gekocht. Een concept dat vergelijkbaar is met dat van de bedrijfswagen. Maar dan met een meer ecologische dimensie!
Met de moestuin van de zaak kan je:
Groei-ervaring voor stakeholders: Verticaal telen
* Experimenteren met in- en outdoor verticaal telen in het bedrijfsrestaurant, jullie atrium of (dak)terras. Zodat alle stakeholders getuige kunnen zijn van jullie ‘grow experience’.
Vers en gezond voedsel voor personeel
De keuken van jullie cateraar voorzien van zelf (biologisch) geteeld, ultra vers, vitaminerijk voedsel om gezondheidsinflatie onder personeel tegen te gaan.
Zelfvoorzienend personeel: Moestuin leasen
De (gezinnen van) werknemers zelfvoorzienend maken door jullie personeelsleden uiterst voordelig een moestuin van de zaak te laten leasen. Waarmee ze maar liefst 40% op boodschappen kunnen besparen.
Bedrijfsfarm: Verhoog aantrekkingskracht
Medewerkers betrokkenheid vergroten door samen te werken aan en in een (semi) professionele bedrijfsfarm die de talenten- en klanten aantrekkingskracht van jullie organisatie verhoogt.
Moestuin Plan: Duurzame arbeidsvoorwaarde
Werknemers een gezonde, kostenbesparende, duurzame en betekenisvolle arbeidsvoorwaarde bieden met het Moestuin Plan (lease of aankoop met bruto/netto voordeel) hetgeen de bedrijfsbinding en medewerkerstevredenheid enorm versterkt.
“Met deze technologie kunnen we de uitdagingen van de woestijn overwinnen en verse, gezonde producten oogsten, zelfs in de meest onherbergzame omgevingen.”
Wat het ook gaat zijn: een verticale moestuin is al verkrijgbaar vanaf 25,- per maand.
En….. ze levert jaarlijks gemiddeld 600,- euro aan groenten, fruit en kruiden op.
Plan gerust een info sessie met ons in via een mailtje.
Alleen samen kunnen we Echt groeien.
Deze blog werd je mogelijk gemaakt door:
Meer berichten van
-
Tweede winter met de towergarden binnen, mijn ervaringen van nu.
-
De verticale moestuin op mijn kleine dakterras
-
Duurzaam Moestuinieren in huis met de verticale moestuin, zo doet claudia het.