Moestuin op het dak

Weinig ruimte

De verticale moestuin biedt de perfecte oplossing voor dakterrassen waar beperkte ruimte is. met 32 plantplekken op 1 m². Door planten verticaal te laten groeien, maakt de moestuin optimaal gebruik van de beschikbare verticale ruimte, waardoor je een overvloed aan verse groenten en kruiden kunt kweken zonder dat het veel oppervlakte in beslag neemt. Omdat hij helemaal vol maar 90 kg weegt kan hij ook op de meeste dakterrassen en balkons.

Gemakkelijk en onderhouds-vriendelijk:

Dankzij het slimme ontwerp van TowerGarden kun je eenvoudig bij elke plant in de moestuin, zonder dat je hoeft te bukken of te buigen. Doordat hij verrijdbaar is kan je hem ook makkelijk verzetten mocht je de ruimte nodig hebben . Dit maakt het plukken van verse groenten en het verzorgen van de planten veel gemakkelijker en comfortabeler. Bovendien is het onderhoud minimaal, met geautomatiseerd watergeven. Waardoor je een gezonde en weelderige groei van je planten kunt hebben zonder onkruid wieden.

Leefgenot op je dakterras & balkon

Je tuin komt tot leven met planten. Met groente, fruit en kruiden planten krijgt je dakterras of balkon nog een extra beleving. Je kan er tijdens het eten of koken lekkere verser spullen afhalen. Je ziet en beleeft hoe je eten groeit. Je ruikt het én je zal meer genieten van je terras.

Maximale benutting van de ruimte

met 32 planten op 1 m² de compactste moestuin die er is.

Maximale benutting van de ruimte. dit verticale ontwerp stelt je in staat om meerdere plantenlagen te creëren, waardoor je een overvloed aan groen kunt laten groeien zonder dat het veel vloeroppervlakte in beslag neemt. 32 planten op 1 m² red je met een normale moestuin niet. Een die 32 planten zijn de plaatsen want op 1 plaats hebben we ook al vaak 2 of 3 van dezelfde plant staan. Dus de tower garden maakt moestuinieren mogelijk op elk balkon of dakterras. Dus zelfs als je een klein dakterras hebt, kun je nog steeds genieten van een weelderige moestuin boordevol gezonde lekkernijen.

Voeg een extra dimensie toe aan je dak

Creëer leven en opgaand groen met een licht gewicht.

Een Towergarden op je dakterras is niet alleen een praktische keuze, maar ook een esthetische. Veel daken, dakterrassen en balkons kunnen niet heel veel gewicht hebben. Een moestuin is dan vaak lastig en grote potten ook. Deze moestuin weegt maar 90 kg als hij helemaal vol zit. Dat is vergeleken met een zware pot heel weinig. Daarbij komt dat hij ook nog eens hoog groen levert en weinig water verbruikt. Iedereen met een balkon en dakterras weet hoeveel water planten verbruiken. Zeker in pot is water geven super belangrijk en ligt verdroging altijd op de loer. Hiermee niet meer! Het is een gesloten circuit waardoor er super weinig verdampt en de planten alles gebruiken. Hij verbruikt daardoor maar 10% van een normale moestuin. De pomp en timer zorgen er ook nog eens voor dat je het niet kan vergeten.

Gaat jullie gezin gezonder eten en zelf kweken?

Dan helpt ons team je graag verder. Neem contact op met een van onze ambasadeurs:

Guidy
Edwine
Barbara
Guidy
Guidy
Edwine
Barbara

Als daktuinontwerper zag ik meteen de voordelen van de towergarden op balkons en dakterrassen. Ik heb hem zelf staan en het is verruit de makkelijkste van mijn potten, planten en plantenborders. Gemak dient de mens en dat verzorgt deze moestuin echt. Lekker verse groente en kruiden met een minimum van tijd. Ideaal met weinig ruimte, een druk leven. het stelt mij in staat om vers te koken, het is duurzaam, voorkomt heel veel co2 uitstoot qua transport, verpakkingen, bewerkingen e.d. en het is zelf gekweekt dus gif vrij. Kan je iets gezonders, duurzamers en slimmers bedenken?

Passie voor zelf kweken om daarna met gezonde heerlijke ingrediënten te gaan koken! Belangrijk is dat wij met zijn allen een zo klein mogelijke voetprint achterlaten. Groente uit de verticale moestuin is daar een onderdeel van. Wij proberen om zo veel mogelijk duurzame en toekomstbestendige goederen in de markt te zetten. Want na ons zijn er nog meerdere generaties. Met een kook winkel en diverse opleidingen zoals o.a. studie voeding en diëtetiek ben ik de persoon om mee te denken als je wilt koken met verse groente en kruiden maar niet de tijd of ruimte hebt voor een traditionele moestuin.

Een gezonden levenstijl is belangrijk voor body en geest. Gezond eten is nog makkelijker en leuker als je dit zelf kweekt. Met de towergarden is er een manier om dat duurzaam en met weinig tijd te doen. Wil jij ook een gezondere levenstijl en verser eten? Dan ben ik er voor je.

Zij gingen je voor

En dit zijn hun ervaringen
Esther
  Esther

  HR medewerker

  Ik ben zo blij met mijn TowerGarden! Het is zo eenvoudig om op elk moment van de dag heerlijke groenten en kruiden te kweken zonder de lasten van traditioneel tuinieren. Het past perfect bij mijn drukke leven en de resultaten zijn verbluffend lekker en gezond. Ik kan het iedereen aanbevelen!

  Paul
   Paul

   opa en gepensioneer

   Ik vind traditioneel tuinieren te zwaar. De TowerGarden is een leuke technische oplossing om zonder bukken verse groenten te kweken. Werkt goed!

   Je kan het dak op

   Hoe zou het zijn om versere groente te gebruiken, minder te verspillen en duurzamer te zijn?

   Daken en de towergarden zijn een goede keuze voor bedrijven. De meeste hebben een dak en doordat dit systeem zo licht is kan het ook op veel daken staan. De mogelijkheden van een towerfarm zijn eindeloos. Met weinig moeite en inzet lokale groente, kruiden en fruit kweken kan een business model zijn maar het kan ook een slimme zet zijn naar de toekomst. Transport en elektriciteit worden steeds duurder. voor restaurant, kantines of gewoon je medewerkers is het zelf kweken van je eten de duurzame stap naar de toekomst. Minder verspilling, minder verpakking, minder water gebruik, minder transport, minder co2 uitstoot.

   Benieuwd naar towerfarms? neem dan contact met ons op!

   Gerelateerde ervaringen en verhalen

   Meer zien over de towergarden?