Een échte boerderij op het werk, hoe aantrekkelijk is dat?!

inspirerende voorbeelden, toren-op-de-zaak

In een wereld waar hectiek en deadlines de boventoon voeren, vindt de werknemer een oase van rust en groei in een onverwachte hoek: hun eigen bedrijfsfarm. Geen gewone werkplek maar een groene oase waar samenwerken versmelt met het kweken van eigen groenten. En waar de voordelen veel verder gaan dan alleen de oogst

Verbinding met de Natuur

Towergarden KPMG
Towergarden in het kantoor van KPMG

Te midden van betonnen jungles en glazen torens ontstaat een diepe connectie met de natuur. Het voelen van  blaadjes sla tussen je vingers verrijkt je werkdag.  je zaadjes plant, breng je niet alleen groenten voort, maar ook een hernieuwde waardering voor de natuurlijke cycli die ons omringen. De natuur wordt een bondgenoot, een bron van inspiratie en een dagelijkse herinnering aan onze afhankelijkheid van de aarde.

Teamgeest in Bloei

Het planten, verzorgen en oogsten van groenten creëert een gedeelde verantwoordelijkheid. Het team wordt een hechte gemeenschap die niet alleen samenwerkt op kantoor, maar ook in het atrium, op het dak of buiten, onder de blote hemel. Het zien groeien van gewassen weerspiegelt de groei van het team – elke inspanning draagt bij aan het gezamenlijke succes.

Gezonde Levensstijl, Gezonde Geest

Werknemers ervaren niet alleen de voordelen van verse groenten op hun bord, maar ook een actievere levensstijl. Het dagelijkse werk op de boerderij bevordert lichaamsbeweging, terwijl de buitenlucht en groene omgeving bijdragen aan een gezonde geest. De bedrijfsfarm wordt een plek van zelfzorg, waar zowel lichaam als geest gedijen.

Duurzaamheid als Levenswijze

De bedrijfsboerderij is niet slechts een project; het is een levenswijze. Door betrokken te zijn bij het gehele proces, van zaadje tot oogst, internaliseren werknemers duurzaamheid als een fundamenteel onderdeel van hun leven. Deze bewustwording strekt zich uit naar hun professionele beslissingen, wat resulteert in bedrijven die niet alleen winstgevend zijn, maar ook ecologisch verantwoord.


“Te midden van betonnen jungles en glazen torens ontstaat een diepe connectie met de natuur. Het voelen van blaadjes sla tussen je vingers verrijkt je werkdag.”

Gonneke van Dorst

In deze groene oase ontvouwt zich een verhaal van groei, verbinding en duurzaamheid.
De bedrijfsfarm is niet alleen een plaats van werk, maar een levensveranderende ervaring voor de nieuwe generatie werknemers die begrijpen dat de wortels van succes diep in de kern uit samenwerking en natuurlijke groei bestaan.

Deze blog werd je mogelijk gemaakt door:

Meer berichten van

  • Tweede winter met de towergarden binnen, mijn ervaringen van nu.

  • De verticale moestuin op mijn kleine dakterras

  • Duurzaam Moestuinieren in huis met de verticale moestuin, zo doet claudia het.

Share this

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *