Towergarden in de Horeca, duurzaam, lekker en leuk!

in de horeca, inspirerende voorbeelden, toren-op-de-zaak

De towergarden was weer in het nieuws. De towergarden is namelijk ook ideaal voor de horeca. Het vakblad Hap en Tab, het leukste horeca magazine. Interviewde in februari 2021 onze eigen Suzanne broers en Horeca ondernemer Rob Marcelissen.

Stel je een restaurant voor waar de chef-kok vers geplukte groenten, fruit en kruiden rechtstreeks van de plant op je bord serveert. Dit klinkt misschien als een droom, maar voor Rob Marcelissen, eigenaar van ‘Smaak Lokaal’ in Rijen, is dit nu al realiteit. Hij heeft de innovatieve ‘Towergarden’ in zijn bezit, een verticale moestuin die weinig moeite kost en spectaculair uitziet. In deze blog duiken we in dit opwindende product dat niet alleen de horeca verandert, maar ook bijdraagt aan duurzaamheid en versheid.

Een revolutionaire manier van moestuinieren midden in de lunchroom.

De ‘Towergarden’ is een Amerikaanse uitvinding die voedingsdeskundige Suzanne Broers vier jaar geleden ontdekte. Deze verticale moestuin stelt planten in staat om boven elkaar te groeien en voorziet ze van water, voedsel en zonlicht via een slim systeem. Het biedt dezelfde mogelijkheden als een traditionele moestuin, maar met slechts tien procent van het water en ruimte die normaal nodig zijn. Het resultaat? Verse producten die niet alleen smakelijker zijn dan supermarktproducten, maar ook duurzamer.

Horeca met een unieke beleving

Rob Marcelissen was meteen enthousiast over de ‘Towergarden’ en zag de kans om zijn horecazaak te onderscheiden. In ‘Smaak Lokaal’ kan de chef-kok nu zelf groenten oogsten en direct in de gerechten verwerken. Dit zorgt voor een unieke ervaring voor gasten, die kunnen zien waar hun eten vandaan komt. In tijden van social distancing biedt deze verticale moestuin ook mogelijkheden om onbenutte ruimte in de zaak te benutten en te verfraaien.

Duurzaamheid en toekomstperspectief

De voordelen van verticale moestuinen beperken zich niet tot de horeca. Suzanne Broers levert ze ook aan particulieren, scholen en verzorgingstehuizen. Een toren is voldoende voor een gezin en neemt slechts één vierkante meter ruimte in beslag. Het innovatieve, duurzame karakter van dit systeem past perfect bij de Nederlandse cultuur en gezonde levensstijl. Rob Marcelissen en Suzanne Broers zijn ervan overtuigd dat dit de toekomst is, en ze staan klaar om deze revolutie in verse producten te delen.

Kom de towergarden in het echt bekijken

Ben je benieuwd naar de ‘Towergarden’ en wil je deze innovatie in het echt zien? Dat kan bij veel van onze ambassadeurs. Het hele team is te vinden op deze website met deze link. Of breng een bezoekje aan de kookwinkel Kitchen Corner in Deventer!

“Dit is iets waarmee je je als horecabedrijf kunt onderscheiden en een beleving kan meegeven aan de gasten. Ik was direct enthousiast.” – Rob Marcelissen, eigenaar van ‘Smaak Lokaal’

Het hele artikel stond in Hap en Tap van februari 2021. Deze kun je online lezen met de volgende link:

Hap&Tap Magazine nummer 02 / 2021

Deze blog werd je mogelijk gemaakt door:

Meer berichten van

  • Tweede winter met de towergarden binnen, mijn ervaringen van nu.

  • De verticale moestuin op mijn kleine dakterras

  • Duurzaam Moestuinieren in huis met de verticale moestuin, zo doet claudia het.

Share this

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *