De smaak van Tower Garden

Tips, Toren_in_huis

Ben jij ook net zo’n lekkerbek als ik? Buiten dat ik een lekkerbek ben, hou ik ook van gezond. Gelukkig maar want ‘lekkerbek én ongezond’ gaat niet goed samen. Ik weet nog precies wat voor toren ik op het oog had voordat ik begon met de Tower Garden: De Chef’s Tower. Alle groenten en kruiden kweken die vaak in restaurants geserveerd worden. Denk aan basilicum, peterselie, dille, cilantro…. yum! Wist je trouwens dat wat wij in Nederland koriander noemen, eigenlijk cilantro is? En dan koriander refereert naar de zaden? Ik geef wel eens kookworkshops over kruiden en specerijen, ik vind dit altijd een leuk weetje om te vertellen.

Mijn eerste oogst

Het was niet indrukwekkend qua hoeveelheid, die paar blaadjes basilicum die we voor het eerst aten. Maar mijn toren was nieuw en ik kon niet wachten om iets eetbaars uit te proberen. De blaadjes waren groter dan die ik gewend was uit te supermarkt. Ze zagen er perfect uit, mooi heldergroen van kleur, stevig, gezond. We hadden de blaadjes over onze salade gestrooid. Wat een genot! Was het nou echt? Of verbeelding? De basilicum smaakte zo vol en intens! Inmiddels zijn we diverse salades verder en weten we zeker: de basilicum van de toren smaakt gewoon écht beter, no joke. Bij ons zal basilicum dus een blijvertje zijn in de toren. En wat dacht je van dille? Zooooo intens van smaak!

Overige oogst

Omdat mijn toren nogal nieuw is, valt er nog niet heel veel te oogsten. We hebben wat slablaadjes kunnen oogsten, eetbare bloemen, bieslook, dille, en toen kwamen de bladluizen. We hebben dus even pauze moeten nemen om de lieveheersbeestjes hun werk te laten doen. Voor de avonturen met de lieveheersbeestjes kun je mijn blogs lezen genaamd ‘Stadsmens, bladluis en natuur’ deel 1 en binnenkort deel 2.

De foto hiernaast is van een towergarden in een verzorgingshuis, zie je de basicilum zelfs bloeien? en ook de peterselie en dille doen het hier goed.

Bon appétit!

Barbara Ganseman

Deze blog werd je mogelijk gemaakt door:

Meer berichten van

  • Courgette in de towergarden binnen

  • Over stadsmensen, bladluizen en de natuur – deel 2

  • De smaak van Tower Garden

Share this

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *